Primera Division (zbiorczy)

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: yazid^ » 09 lut 2006, 22:31

Athletic Bilbao -- Real Madryt
W ogóle nie wiem na co się nastawiać zupełnie. W sumie żaden rezultat mnie nie zaskoczy...
Atletico Madryt -- Real Sociedad
Atletico jest ostatnio na fali wznoszącej, natomiast zespół ten potrafi grać bardzo nierówno, więc nie zdziwiłbym się, gdyby tydzień po pokonaniu lidera tabeli, przegrali ze średniakiem :]
Betis Sevilla -- Deportivo La Coruna
Betis także ostatnio ciut lepiej (mimo porażki z Saragossą, ale kto teraz z nimi wygrywa? :lol2:), ale Deportivo wciąż walczy o europejskie puchary i z pewnością nie odpuści. Jak na mój gust będzie remis.
Celta Vigo -- Villarreal
Dwie silne ekipy, na papierze mocniejszy Villarreal, ale ciekawe jak Żółte Łodzie Podwodne poradzą sobie bez swojego lidera i jednego z najlepszych rozgrywających Primera División, Riquelme :>
Espanyol -- Racing Santander
Tu może paść każdy rezultat. Obie ekipy ogólnie są słabe, ale potrafią sprawiać niespodzianki, zarówno te miłe jak i przykre dla ich kibiców.
Valencia -- Barcelona
Tu liczę na remis, a nawet zwycięstwo Valencii, bowiem jest to najlepszy moment na pokonanie Barcelony, która osłabiona jest brakiem kluczowych graczy i na pewno nie będzie chciała stracić kolejnych przed meczem z Chelsea, co może wpłynąć na sposób ich gry.
Alaves -- Malaga
Piterman twierdzi, że w jego zespole grają piłkarze dorównujący klasą Ronaldinho, Deco i Eto'o, więc spokojnie pojadą Malagę :P
Mallorca -- Getafe
Stawiam na Getafe, które prezentuje się nieźle, no i jest to zespół z Madrytu :]
Osasuna -- Saragossa
Dwie największe niespodzianki tego sezonu. Osasuna dobrze radzi sobie w lidze, choć po dobrym początku nieco spuściła z tonu, a Saragossa niczym walec pokonuje wyżej notowane drużyny w Copa del Rey. Biorąc pod uwagę aktualną dyspozycję gości, to w nich widzę faworyta do zwycięstwa w tym meczu.
Cadiz -- Sevilla
Sevilla już zbyt dużo punktów w tym sezonie potraciła, czas je zdobywać, choć gorący teren w Kadyksie łatwym celem nie będzie, ale Kanoute i spółka powinni dać radę :]

Wróć do „Hiszpania”