Turniej w szachy - faza grupowa

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 194

Turniej w szachy - faza grupowa

Post autor: Leszek » 27 kwie 2023, 19:57

Hahah. W momencie gdy napisałem że jest szansa że koledzy DDK i Cement też dziś zagrają to od razu minutę później pojawił się post z wynikiem. Zatem dziękuję również i za ten pojedynek i oto końcowa tabela grupy C:

1.DDK 4 6 (551)
2.Leszek 4 3 (291)
3.Cement 4 3 (242)

@DDK gratuluję! Oficjalnie dostałeś się do FINAL FOUR :) Nasza grupa była w sumie najbardziej zagmatwana z wszystkich, ale jakby nie było w ostatecznych rozrachunku wygrałeś 3 z 4 partii więc przy całym tym misz maszu nie pozostawiłeś wątpliwości.

W tym wypadku o moim wicemistrzostwie tej grupy zdecydowało pierwsze kryterium na jakie się patrzy w przypadku równej liczby punktów czyli bilans starć bezpośrednich który miałem z Cementem dodatni bo miałem wygraną i remis. Nie zdecydował więc ten współczynnik WR jak w przypadku Gumiego i venomika (mimo że ów też miałem wyższy).

Niniejszym zatem pierwszy etap naszej zabawy dobiegł końca. Dziękuję wszystkim za fazę grupową. Przed każdym jeszcze minimum jedna partia na tym turnieju. Za chwil kilka poproszę w odpowiednim temacie o to by zmodyfikowana została nazwa tego tematu. Jeżeli mi się uda to jeszcze dziś napiszę post założycielski dla fazy playoffs. Najpóźniej jutro, ale postaram się jeszcze dziś przed snem.

@Cement @Salas11 @czubatka @Dunkel @gumi2006 @venomik

Wróć do „Gry Forumowe”