Kibice, ultras, oprawa meczowa

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: xaver » 12 lut 2006, 12:38

Bonso pisze:Nie śledze ani oprawy na meczach Wisły, ani na meczach Lecha, Pogoni czy zadnego innego klubu, ale jeśli już od czasu do czasu widze zdjęcia z opraw to głównie kiedy jest Wisła, to najlepsze oprawy są kiedy grają z Legią.
To jak się nie interesujesz to po co się wypowiadasz? Na meczach wyjazdowych penie tez nie bywasz wiec zansz tylko to co się dzieje na Łazieńkowskiej :roll:
Scyzoryk pisze:E wiesz co to samo mogą powiedzieć kibice Legi
Kibiców Legi to ja nei zanam, natomiast wiadomo że Wisła i Legia (może w odwrotnej kolejności, później wiadomo inne zepsoły jak Lech, Widzew, itp) to najlepsze firmy i wsyzscy się mobilizują na te dwa zespoły.
Scyzoryk pisze:Kolporter Korona ma baaardzo mało kibiców ... co innego Korona Kielce ...
chociaz jednak całą poprzednią rundę nie było opraw ani dobrego dopingu
Chodziło mi o brak większej historii. Klub został założony w 1973, a ruch kibicowski swe początki ma niedawno. Wcześniej całe Kielce sympatyzowały z Błekitnymi a o szalikowcach nie było nawet mowy. To to czy wy chodzicie na MKS Korone czy na Sportową Spółke Akcyjną Kolporter Korone to nie mi oceniać ;) .
MikPio pisze:Wisła wygrywa, ale tak naprawdę wszystko się wyjaśni dopiero w tej rundzie
Cały sezon trzeba kibicować, a nie tylko wtedy gdy jest ciepło ;)
MikPio pisze:Oprawa meczowa to też race- a tego na Wiśle za dużo to nie ma...
Byś się nie wygłupiał.
Bonso pisze:Może jestem młody, ale odkąd pamiętam na Żylecie zawsze (nie wliczając obecnego sezonu, jak juz pisałem żenada) był dobing, zawsze była oprawa i piłkarze zawsze mogli liczyć własnie na kibiców, nie tylko z Żylety.
A czy nie zastanawiałeś się czy w innych zespołach jest podobnie i że Legia nie koniecznie jest najwierniejsza?
Np. Śląsk Wrocław ma najdłuższą serie bez zer wyjazdowych w Polsce (nie licząc zakazów oczywiście, ale wtedy i tak zazwyczaj ktoś się zjawia chociaby incognito). To też chyba świadczy o wierności.

Wróć do „Polska”