Rzeczywiście Rosjanin pięknie jeździ, mnie trochę zdziwiło jak Sobczyński i babiarz mówili, ze nie można się do niczego przyczepić, a IMHO kiedy wykonywał kombinację skoków [potrójny + podwójny, nazw oczywiscie nie pamiętam, jeden był Ritbergergenius pisze:Co do wczorajszego występu solistów. Pluszczenko (dobrze napisałem?) dla mnie był bezkonkurencyjny Znakomite prygotowanie baletowe, idealnie wykonywane skoki i wspaniałe sekwencje kroków. Właśnie sekwencje kroków urzekają mnie w jego jeździe najbardziej. Od tego zaczęło się moje kibicowanie temu rosyjskiemu łyżwiarzowi. Na dzień dzisiejszy uważam, ze nie ma konkurencji Program krótki chyba to udowodnił.
niesamowita wola walki, ale azjaci są znani z samozaparciagenius pisze:Determinacja i wola walki - rzadko można spotkać te cechy. Po tak groźnym upadku większość by się wycofała, ona jednak zdecydowała się na kontynuowanie programu. Niesamowity upór w dążeniu do wyznaczonego celu. W ostateczności zajęli drugie miejsce, co wydaje mi się jest ich wielkim sukcesem. Sportowa postawa godna naśladowania
wielkie wrazenie na mnie zrobili, wydawało się jakby partner kazał jej kontynuowac przejazd
Właśnie się zakończył mecz hokeja pomiedzy Rosją a Słowacją. Kapitalne widowisko, mecz rozgrywany w strasznie szybkim tempie [no ale większośc zawodników na co dzień występuje w NHL]
Słowcy pierwsi objęli porowadzenie, ale po pierwszej tercji przegrywali, Rosjanie momentami się gubili, popełniali proste błędy. Kilka goli padło podczas grze w przewadze. na prawdę było na co popatrzeć. Po 2 tercjach był remis 3:3 i wynik utzrymywał się do ostatnich minut meczu.
Co chwile były niesamowite zwroty akcji [jak w najlepszym filmie
Na 3 minuty przed końcem meczu - Słowacy strzelili 2 gole i wygrali [jeden zaodnik tego dokonał - nie pamietam nazwiska]