XX Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn 2006

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post autor: fieldy » 16 lut 2006, 15:49

Krystyna Pałka awansowała na 5 miejsce [bieg łączony] bo Olga Pyleva została zdyskwalifikowana za doping :?

Czesi przegrali ze Szwajcarią w hokeja :shock: oddali n bramke helwetów ok 3 razy więcej strzałów [niż Szwajcarzy na ich bramkę] a mimo to przegrali 2:3.
najlepszy czeski sportowiec nie pomógł wygrać - choć strzelił gola [a moze nawet 2- nie patrzałem od poczatku]
Tak sobie myślę, że Czesi bedę teraz podwójnie zmobilizowani na kolejne spotkanie - może warto na nich postawić :D
Lukaz pisze:Na letnich IO w Chinach znów my jak to Polacy będziemy liczyli na życiowe starty naszych pupili i ogromną liczbę medali, a wyjdzie zapewne jak zawsze - duuuże rozczarowanie i znikoma liczba sukcesów.
Ja byłbym daleki od porównywania naszych osiągnięć na IO letnich i zimowych.
To 2 różne światy, bieżnie w kraju mamy - rynny lodowe do np. trenowania bobselji - NIE. Zreszta na letnich IO zdobywamy medale, coraz mniej, ale jednek, a na ziomowych mamy medale małysza sprzed 4 lat a wcześniej .... Fortuny z Sapporo z 72 roku :shock:
Lukaz pisze:A co z naszym wspaniałym "klanem Ligockich". W ogóle po co takie bzdurne określenie? Dla mnie to na samym początku jak o tym usłyszałem było śmieszne! I bardzo dobrze redaktor w tvp1 pojechał na nich i skrytykował za to że lansowali się na wielkie gwiazdy i jadą podbijać świat na IO, a wyszło jak zawsze - na gadaniu i słabych startach się skończyło a teraz zaczyna się bezsensowne tłumaczenie (znowu ci sędziowie oraz tendencyjnie wiejący wiatr i świecące słońce). Czasem trochę pokory się przyda, a myślenie przed swoimi wypowiedziami też nikomu nie zaszkodziło.
Tylko, ze to media podchwyciły pomysł z lansowaniem "klanu Ligockich"
Jestem przekonany, ze gdyby nie było zamiesznaia wokół ich startów - byłoby lepiej. Nie sprostali oczekiwaniom, ale to media najbardziej na nich liczyli, albo inaczej .... nie liczyli na medale, tylko na ogladalnośc - więc szum musieli zrobić.

Wróć do „Inne sporty”