Serie A 2023/2024

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Serie A 2023/2024

Post autor: venomik » 10 lip 2023, 18:26

Koulibaly ma 32 lata i kiepski rok za sobą + mówiło się o tym, że w Chelsea nie chcą na niego stawiać w nowym sezonie. W takich warunkach też ciężko się dziwić, że zamiast szukać miejsca w którym osiągnie pierwszy klubowy sukces (a nie, przepraszam, ma puchar Włoch i puchar Holandii) idzie już sobie na emeryturę. I tak pod względem trofeów zostanie zapamiętany jako jeden z najgorzej wykorzystanych defensorów od lat.
Albion pisze:
10 lip 2023, 17:36
I dobrze, że sobie pójdzie, bo motywowany tylko kasą zawodnik, nigdy nie zostawi zdrowia na boisku za klub, który mu tak naprawdę, choćby nie wiem jak wylizywał to godło, zwisa i powiewa.
Różnie bywa. Choćby w historii tenisa byłoby kilku graczy, którzy otwarcie mówili, że nie tylko nie są zakochani w tym sporcie, ale go wręcz nienawidzą. A jednak pozwalało im to wbić sie do grona 50 najlepszych i wygrywać turnieje - motywowały ich pieniadze i chęć zdobycia trofeów. W piłce też jest pewnie wielu zawodników, którzy z miejsca byliby wartością dodaną w takim Milanie czy Juventusie, a których główną motywacją do gry i zostawiania zdrowia na boisku są pieniądze właśnie.
Poza tym nawet sympatia i chęć zostawiania zdrowia za klub może się zwyczajnie zderzyć z zbyt wysoką ofertą. Zawsze jest łatwo mówić, że Ci co mają więcej to mają już dość i mogliby zluzować. Mi też kiedyś babcia mówiła, że zarabianie powyzej 4k na rękę do grzech i powinienem oddawać kościołowi nadwyżkę, bo przecież za 4k to mnie stać na wszystko: na paliwo, czynsz, jedzenie, raz do roku gdzieś wyjechać.

Wróć do „Włochy”