XX Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn 2006

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 19 lut 2006, 0:35

Mamy nowy dzień więc chyba mogę coś napisać:

Otóż zadziwia mnie naiwność dziennikarzy sportowych tvp i niektórych gości. Po co przed skokami Małysza opowiadać że cały sezon i treningi przed najważniejszymi zawodami nasz Adam sobie odpuścił żeby w tym jednym konkursie zadziwić wszystkich i zająć pierwsze miejsce? Jedyny realista z ich grona - W. Fortuna mówił jak naprawdę jest, czyli że Małysz nie ma szans na jakikolwiek medal. A te naiwniaki mówią przed jego wypowiedziami że na wszystko patrzy pesymistycznie. Ale ile razy można mieć nadzieję i mówić że wiatr wieje nam w twarz jak to inni nas opluwają. A na koniec wychodzi tak jak mówił Fortuna a pozostali znów swoje - jutro będzie lepiej.

I jeszcze coś.
Dziś Paulina Chylewska odkryła po wymęczonym i słabym zwycięstwie 1:0 :!: z Kazachstanem, że hokeiści Rosji zliczani są do węższego grona faworytów IO. :shock: A ja przed rozpoczęciem turnieju czytałem że najwięksi faworyci to: Kanada, Szwecja, Czechy i... Rosja. Ale widocznie nie potrafię czytać ze zrozumieniem, a dzięki naszym wspaniałym dziennikarzom mogę się dowiedzieć to czego wcześniej tylko się domyślałem.

Jak widać zawód dziennikarza polega na: gadaniu, gadaniu i jeszcze raz gadaniu. Nieważne co, byle gadać... a my biedni telewidzowie musimy ich słuchać i bądź ściszać telewizor. :evil:

Wróć do „Inne sporty”