Kredyt czy wynajem - dyskusja

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Kredyt czy wynajem - dyskusja

Post autor: Przema » 18 lis 2023, 9:15

Slim91 pisze:
18 lis 2023, 6:45
Po krótkim researchu mogę powiedzieć ze ten kredyt 2% to jest konkretne nieporozumienie. Ceny poszły w kosmos. Pewnie bardziej niż wielu się spodziewalo. Wczoraj oglądałem oferty mieszkań gdzie podobne byly z 80k tansze w marcu. 80k. Mówię to metrażach ok 35m2 oraz wielkich miastach.
To prawda. Tez jestem na etapie zmiany mieszkania, zbierałem się do tego kilka miesięcy i wypadło akurat w momencie kiedy ten program już funkcjonował. Wcześniej obserwowałem ogłoszenia pod katem sprzedaży obecnego o kupna nowego większego. No i muszę przyznać, ze dla mnie to całkiem dobry deal pomijając kombinatorów, którzy różne dziwne machloje proponowali żeby załapać się na kredyt 2%. Tych nie brakowało wiec wybierając kupca z ofert, które dostałem traktowałem tych 2% najmniej priorytetowo chyba ze dorzuca coś do tego co proponują. I proponowali.
No ale finalnie nowe znalazłem za tyle za ile chciałem i to dodatkowo z garażem, a stare poszło za 25% więcej niż jakbym sprzedawał przed wejściem tego programu.
Za to teraz jak składałem wniosek o kredyt, to w międzyczasie Santander wlanie przystąpił do tego programu i w porównaniu do symulacji jaka od nich dostałem wyliczyli mi ratę większa o 600 zł niż była pierwotnie przedstawiona wiec niech się gonią i skorzystałem z oferty innego banku.

Wróć do „Hyde Park”