Przepisy gry i sędziowanie

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Przepisy gry i sędziowanie

Post autor: Przema » 18 gru 2023, 15:41

Chlopaczek pisze:
18 gru 2023, 14:23
Najpierw piszesz o tym ze analiza VAR trwa za dlugo i nalezaloby ja skrocic (slusznie) a potem chcesz dac nawet trzy challenge na trenera. Jeszcze rozciagniete na kazda sytuacje. Juz sobie wyobrazem jak trenerzy przy korzystnym wyniku dla siebie wykorzystuja te challenge w doliczonym czasie gry sprawdzaja wyrzuty z autow zeby krasc czas i wybic rywali z uderzenia.
Sluszna uwaga, z pewnoscia mozna to doprecyzowac wiec zgadzam sie z tym co napisales w kolejnym akapicie. Kwestia przemyslenia i checi.
Chlopaczek pisze:
18 gru 2023, 14:23
W NBA masz mozliwosc jednego sprawdzenia. Jezeli wyjdzie na twoje to otrzymujesz mozliwosc powtornego sprawdzenia ale nawet jezeli drugi challenge bedzie sluszny to kolejnego juz nie dostaniesz.
To akurat nie podoba mi sie. Jezeli sedzia popelnia bledy, to ciezko winic trenera, ktory slusznie weryfikuje jego decyzje a tym samym odbiera sie mozliwosc sprawdzenia kolejny raz.

Natomiast nawiazanie do NHL i ewentualnych kar podoba mi sie, ale w kontekscie irytujacych zagran takich jak odkopniecie pilki po gwizdku czy dyskusje z arbitrami. To powinno byc jasno zdefiniowane jako zolte kartki albo ewentualnie wlasnie kary i spedzenie jakiegos czasu poza boiskiem.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”