Ciemna strona Calcio...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 mar 2006, 12:27

*_Zaza_* pisze:Czy naprawde Calcio kojaży sie przede wsystkim z "brudami" Łypiący? Czy na pytanie na temat Calcio trzeba odpowiadać brudy ? Nie sądze.
Nie. Nie kojarzy dsie tylko i wylacznie z "brudami". Ale jak napisalem - to jest nieodlaczny element. Byc moze stereotyp jak antyfutbol czy cateniaccio, ale niewatpliwie trwaly :P

Zaza co do tej najsilniejszej ligi to polemizowalbym. Generealnie nie lubie, jak sie pisze "ta jest silniejsza, ta najsilniejsza", bo tego nie da sie zmierzyc ani porownac. Wyliczenia statystykow i historykow swoja droga a boisko swoja. Ale i to do konca nie pokaze wymiernie, bo wiadomo, ze mecz meczowi nie rowny ;) To ze w cwiercfinale bedzie najprawdopodobniej 3 ekipy z Serie A az tak wielkiego znaczenia nie ma. Bo popatrzmy na to, jakich przeciwnikow mieli - Inter - Ajax, jedna z najslabszych druzyn w 1/8, Juve - Werder, ktory gra jak chce i kiedy chce, jedynie Milan pokonal Bayern, chociaz i ten daleki jest od klasy druzyny, ktora grywala w finale LM. A juz Udine nie potrafilo wyjsc z grupy... Zreszta tak samo jest z La Liga - Villareal tez jest w cwiercfinale, ale gdyby nie trafili na Rangersow to smiem twierdzic, ze tam by sie nie znalezli, bo graja srednio.
Co do gwiazd - to w Hiszpanii gra najleszy obecnie zawodnik swiata, w Anglii najlepszy napastnik (a byc moze juz nie dlugo tez w Hiszpanii), bramkarz - Buffon w sredniej formie po kontuzji, Casillas raczej poza zasiegiem. Widzialem jak w jedym z postow przeciwstawiles Tottiego Nihatowi... No wybacz, ale to nie ten kaliber :lol: Prawda jest taka, ze wszedzie sa gwiazdy, w Hiszpanii za ery Pereza byly najwieksze transfery, w Chelsea caly czas sa, do Barcelony teraz chce kazdy przychodzic, bo maja najsilniejsza ekipe w Europie. Dlatego czy Serie A jest najsilniejsza? No nie wiem, na pewno bardzo silna, ale jak juz mowilem - zazwyczaj wstrzymuje sie od osadzania, ktora liga jest ta "naj". Jedynie moge powiedziec, ktora najbardziej lubie :lol:

A problemy z pisaniem mam nie przez faze tylko drobna kontuzje ;) Prosze mi tu nie insynuowac :lol:

Wróć do „Włochy”