Domek nr 10 (temat luźny)

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Hannibal » 05 mar 2024, 11:52

piotrcies pisze:
05 mar 2024, 11:23
Ja po prostu uważam, ze ta symbolika poszła za daleko. 11 listopada, a koziołki w Poznaniu ubrane w ukraińskie barwy. WTF!?

Przy wielu państwowych budynkach ukraińskie flagi. WTF!?

To miało sens w pierwszych dniach wojny, gdy chcesz pokazać, ze jesteś solidarny, ale to już pokazaliśmy i dużo zrobiliśmy, potem ja mam awantury w salonie, bo Ukraińcy uważają, ze im sie należy. Ostatnio na przykład internet za darmo. Bo są z Ukrainy.

Jeszcze tylko wprowadźmy ich język jaki urzędowy, bo przecież dużo ich i trzeba wspierać #takBędzie

Przez te wojnę za naszą granicą ludziom się w głowach przewraca i naprawdę to wsparcie dla Ukr i nienawiść do wszystkiego co rosyjskie przybiera absurdalne formy. Ostatnio na X był filmik, jak żołnierz popełnia samobójstwo, zeby nie trafić do niewoli, a w komentarzach pytania, czy rosyjski, czy ukraiński, bo nie wiadomo, czy sie smucić, czy świętować. Kuzwa, człowiek traci tragicznie życie, pewnie znalazł sie tam wbrew własnej woli jako mięso armatnie, a my sie cieszymy z jego śmierci, bo jest z takiego, a nie innego kraju. Co sie dzieje z tymi ludźmi…

Ty ruska onuco :wink:

Masz rację, strasznie roszczeniowy . Kompletnie mnie śmieszy tekst o bratnim narodzie ukraińskim, gdzie historycznie patrząc raczej nam nigdy nie było po drodze. Pomagać trzeba, ale mimo wszystko trzeba postawić jakieś zasady, bo może nie będziemy mieć problemu z kolorowymi, a właśnie milionami Ukraińców.

Wróć do „Hyde Park”