Finanse (Giełda, itp.)

Chandlerr
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 90
Kibicuję: AC Milan

Finanse (Giełda, itp.)

Post autor: Chandlerr » 20 maja 2024, 11:29

Ja na giełdzie inwestuję od 2015 r.
Trochę zarobiłem na Cdp, trochę na Polimex, dzięki czemu miałem fajną kasę na kupno mieszkania, jeszcze przed wojnami i covidami, oczywiscie tez wtopiłem, miałem 300% na Farm51, przed wydaniem ww3, miał być szał pał, a skonczylo sie na tym, ze oddali prawie za darmo ruskim, no i trzeba czekać na kolejną premierę ich gry w 2025r. Kurs jest teoretycznie w dolnych strefach więc TEORETYCZNIE z czasem powinno być lepiej.

Na pewno warto obserwować CDP, jak ogłoszą wieśka 4 czy jak tam oni go nazwą, to może być fajna pompka.
Jak ktoś miałby się stresować z każdej zainwestowanej złotówki, to lepiej aby polską giełdę sobie odpuścił, bo niestety są tu często wały, a KNF przeważnie nic z tym nie robi.

W SSP nie inwestuję, bo niestety ale to na czym łapy trzymają politycy to jest dramat. Spółki powinny być odpaństowione, bo to przeczy zdrowej konkurecnji, jak innni są bardziej faworyzowani od drugich. Zreszą ze SSP przeważnie kasę drą i wyciągają w różnoraki sposób, warto popatrzeć na orlen, niby zarabiają taką mega kasę, a c/z mają mocno niedoszacowane, bo kto normalny będzie inwestował w spółkę, która nagle cały zysk może przekazać na jakieś tarcze, bo innymi decyzjami, rząd spowodował nagły wzrost cen...

Wróć do „Hyde Park”