Finał Ligi Mistrzów 2023/2024: Borussia Dortmund - Real Madryt

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Finał Ligi Mistrzów 2023/2024: Borussia Dortmund - Real Madryt

Post autor: Ilka » 02 cze 2024, 8:06

Magnum pisze:
02 cze 2024, 0:19
Ilka pisze:
01 cze 2024, 23:23
Co do tych medali to w takiej LM faktycznie druga drużyna jest przegrana, bo tu liczy się tylko zwycięzca. Ale mnie dziwi jak zawodnicy ściągają medale przegrywając finał np. MŚ!
a czym to.sie różni?
A tym, że finalistę LM pamięta się tylko w dniu finału i potem gdzieś tam w statystykach jest umieszczony. Za dwa lata raczej zwykły kibic nie będzie pamiętał kto grał z Realem w finale. Ale zwycięzca będzie pamiętany. W MŚ srebrny medalista przechodzi do historii tych Mistrzostw i jest zapisany jako zdobywca srebrnego medalu. To samo z brązowym medalem. To ma wartość mimo, że na początku przegrani uważają się za przegranych. Ale mają medale, dla siebiebi swojego kraju :) Finalista LM tylko jako finalista, nic poza tym :)

Conrado pisze:
02 cze 2024, 1:37
Ilka pisze:
01 cze 2024, 23:37
Choć miałam epizod w nastoletnim życiu bycia za Realem, ale po miesiącu przerzuciłam się na Barce
To tak się da ? :P
Da, da. To było jak zaczynałam się interesować piłką nożną! Najwyraźniej w Realu coś mi nie pasowało ;) I wtedy miałam w dupie, że za ileś tam lat na forum piłkarskim ktoś będzie wypominał mi, że mam trzy kluby w Europie! W sumie to najważniejsze, że w Polsce kibicuje jednemu :)

Wróć do „Puchary Europejskie”