Finał Ligi Mistrzów 2023/2024: Borussia Dortmund - Real Madryt

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Finał Ligi Mistrzów 2023/2024: Borussia Dortmund - Real Madryt

Post autor: moody » 02 cze 2024, 22:27

Kluchman pisze:
02 cze 2024, 22:12
To w dużym stopniu kwestia systemu. Jakby Modrić grał w tamtych drużynach, to wyglądałoby to tak samo.
czy tak samo, to nie wiem, ale modric to rzeczywiscie jest taki zawodnik ktory i w takiej grze typowo pozycyjnej moglby blyszczec, kto wie czy nawet nie bardziej niz w madrycie
masacra pisze:
02 cze 2024, 22:14
Tak poważnie, doceniając klasę Iniesty (no był unplayable w swoim prajmie) to chyba nie warto pisać takich laurek, bo ludzie pamiętają, że był (wartościową) częścią dream teamu z Xavim, Busquetsem w Hiszpanii + Messim w Barcelona. Zresztą innego dnia, w innej dyskusji to sam byś napisał identycznego posta pochwalnego, tylko zamiast Iniesty byłby Xavi albo Busi. tak mi się wydaje przynajmniej.
no na pewno tacy partnerzy mu nie przeszkadzali ;) pewnie nie da sie tak calkiem uczciwie ocenic zadnego pilkarza w oderwaniu od partnerow, no ale coz, popisac se mozemy. fakt, pean na czesc kazdego z nich moglbym napisac bo to czterech najlepszych zawodnikow, jakich widzialem w zyciu w swoim klubie, ale jak mowimy stricte o srodkowych pomocnikach, to jestem w mniejszosci i wyzej stawiam inieste od xaviego. wydaje mi sie, ze iniesta potrafilby na boisku robic wszystko to co, xavi (i zreszta czesto na boisku wygladali jak blizniacy), ale paru rzeczy, ktorych mial iniesta, xavi nie potrafil (swoja droga widzialem ostatnio wywiad ze scholsem, gdzie uzywal podobnego argumentu jak go zapytali o porownanie siebie z gerrardem), glownie chodzi mi o poruszanie sie z pilka przy nodze. no iniesta to sobie na boisku tanczyl

Wróć do „Puchary Europejskie”