Holandia jest bardzo mocna i nie zmieni tego wypadnięcie dwóch piłkarzy.Bernabeu pisze: ↑12 cze 2024, 23:50A teraz w sumie kontuzje De Jonga, Koopmeinersa - do tego Koeman, który prędzej wystawi Weghorsta na 9-tce niż jakiegoś fajnego gracza i w sumie nie wiem dlaczego na tę Holandię mielibyśmy wychodzić w strachu. Nie, że wygramy, ale kto tam będzie grać w pomocy, emeryt Wijnaldum, potężny Reijnders z Milanu i ziutki z Eredivisie? Atak zbudowany na Depayu z ławki z Atletico? Awans pewnie nie, ale znośny występ to ja sobie wyobrażam w wykonaniu naszych Orłów.
Joey Veerman na pewno nie jest gorszy od Koopmeinersa, a grając w parze z kolegą z PSV to brak De Jonga też nic nie zmienia.
Weghorst z kolei to często niedoceniany zawodnik, bardzo niewygodny dla rywali, daje drużyny inne możliwości. Dla mnie to raczej mocny punkt Holandii.
Depay to gracz który w kadrze zawsze prezentuję się dobrze, gość ma już 45 bramek, tylko pięć do najlepszego strzelca. A są jeszcze Donyell Malen czy Brian Brobbey. Resztę sam wspomniałeś.
W ogóle taki Xavi Simons jak trafi dobrze w rywala to może w pojedynkę wygrać mecz z drużyną pokrój Polska/Austria.
Nie mam jednak przekonania do Koemana, mimo to typuję Holandię wysoko. Mają potencjał na wygranie euro.
Holandia ma Francuzów w drugim meczu, żeby podejść na spokojnie muszą nas klepnąć wysoko i zwiększyć sobie morale.