GRUPA C: Słowenia, Dania, Serbia, Anglia

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

GRUPA C: Słowenia, Dania, Serbia, Anglia

Post autor: Sergek » 17 cze 2024, 9:20

Anglia jak zawsze, ciezko sie to oglada. Ale tez jeszcze bym nie przesadzal bo nie graja dobrej pileczki. Z grupy wyjda, nie wiem jak wyglada drabinka i strzelam ze pewnie skonczy sie na jakims odpadnieciu z Francja po nudnym meczu po fazie grupowej. Jak nie moga na siebie trafic to strzelam ze jakis cwiercfinal czy polfinal znowu bedzie, a my bedziemy co mecz pisac ze ooo ale slabo graja. Tutaj pelna zgoda z postem wyzej i cytatem:
Bernabeu pisze:
17 cze 2024, 0:19
Po tych Angolach widać, że jak przyjdzie tam jakiś Pep, kupi paru obcokrajowców to potem te Stonesy wyglądają jak mistrzowie świata - ale jak trzeba samemu coś takiego zbudować to bieda. Nawet wychowankowie wielkiego Pepa to Hiszpanie, Belgowie i Włosi. Grać taki paździerz z graczami Bayernu, City, Arsenalu, Realu i Liverpoolu - bez wyjątku - to godne podziwu.

Ale znowu - na MŚ te ekipy grające fajną piłeczkę to epicko poodpadały, bo Maroko odpaliło murarkę, a Chorwaci uratowali się bramkarzem i kluczyzmem, tak że takie analizy mogą się średnio zestarzeć. No i ci Francuzi też lubią zagrać kunktatorsko i potrafią się cofnąć nawet z polską husarią, a gdyby nie Martinez to obroniliby MŚ, tak że zobaczymy.
A propo to fajnie widac - Foden u Pepa to gosc, a z drugiej strony nie wiem czy on w reprezentacji dobry mecz zagral. Chcialem napisac ze Southgate wyciaga co lepsze z innego typu zawodnikow, ale w sumie nie wiem z kogo on wyciaga cos wiecej. Rice gral chyba najlepiej ale wylaczylem gdzies na starcie drugiej polowy. Nawet Kane wydaje mi sie dostal troche wykastrowana role, bo prawie sie nie cofal jak to on i ciagle trzymal przod.

No i moj ulubiony watek. Ciekawe ile jeszcze utrzyma sie narracja o Trenciku w pomocy. Ja od zawsze utrzymuje ze to zaden pomocnik. U Garego ma bardzo generyczna role i juz w niej widac braki. U nas zawsze mial warunki ktore wyciagaly z niego co najlepsze, gdzie inni moga nie chciec ustawiac calej druzyny pod niego i to zrozumiale. Raczej srednio gra w srodkowym scisku, potrzebuje duzo miejsca i potrzebuje wsparcia defensywnie. A jak sie go wrzuca do takiej formacji jak robi to Gary to nic dobrego z tego nie wyjdzie. A i tak ma o tyle latwiej, ze obok niego gra bardzo dobry Rice. Najlepszy okres to byl zdecydowanie na prawej pomocy przy wsparciu srodka pola, czyt. jakies do 2020 najpozniej. Druga sprawa jest taka ze IMO Walker jedzie na opinii sprzed kilku lat (roku? nie wiem) gdzie sama szybkosc juz nie nadrabia wszystkiego innego i jego defensywny warsztat jest regularnie wykorzystywany przez rywali. No ale szybko biega hehe. Jakby White chcial grac w tym zespole to pewnie mialby pewne miejsce. Jakby James byl powaznym pilkarzem i gral wiecej niz 3 mecze w sezonie, to pewnie tez mialby pewne miejsce. No ale to juz sci-fi hehe.

Z jednej strony chce ogladac jak Ferdinardy i inne ciamajady w mediach placza, no ale z drugiej strony z raz mogloby sie cos tym Anglikom udac. Win-win co by sie nie stalo.

Wróć do „EURO 2024”