Horrory

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post autor: Void » 25 mar 2006, 13:32

CANNIBAL HOLOCAUST
www.horror.com.pl pisze:Film rozpoczyna się od raportu związanego z zaginięciem trzech osób, które wybrały się do jednej z dżungli w Ameryce Południowej w celu nakręcenia filmu o życiu tamtejszych mieszkańców. Zainteresowany ich zniknięciem, profesor Monroe postanawia zbadać cała sprawę i wraz z grupą przewodników udaje się na miejsce zdarzeń. Mężczyzna bardzo szybko staje się świadkiem brutalnych rytuałów prowadzonych przez miejscową ludność, a po jakimś czasie odnajduje zwłoki poszukiwanych osób. Na miejscu odnalazł także filmy będące sprawozdaniem z ich wyprawy i to one okazały się najbardziej szokującym elementem jego znaleziska. Po powrocie do Nowego Jorku poddaje się szczegółowej analizie taśm i widząc brutalność, gwałty, spalenie wioski tubylcom, dochodzi do wniosku, że to nie kanibale, lecz biały człowiek okazał się niecywilizowany.
Pomimo komentarzy na temat ogromnej brutalności realizmu tego filmu zdecydowałem się jednak go obejrzeć i teraz żałuję... :? Naprawdę nie wiem jakim trzeba być psycholem, żeby kręcić takie filmy... Co prawda sceny z morderstw czy gwałtów na ludziach da się jakoś znieść, ale zabijanie zwierząt to już stanowczo przesada :x
www.horror.com.pl pisze:Jako ciekawostkę warto także zaznaczyć, że zabijanie zwierząt na planie odbywało się naprawdę i nie ma tutaj żadnego koloryzowania.
Naprawdę nie rozumiem twórców, jaki mieli cel w nakręceniu takiego filmu (być może chodziło o ukazanie kontrastu pomiędzy dwoma światami, ale są na to inne sposoby...), a tym bardziej ludzi, którzy uważają go za kultowy :roll:
Jeśli ktoś koniecznie chce obejrzeć, to raczej nie po obiedzie :wink:

Moja ocena: 0/10

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”