AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 29 cze 2024, 11:17

Tak jak pisałem wcześniej - poza Theo, Leao i Mike (kolejność nieprzypadkowa) każdy powinien mieć swoją cenę. Nie miałbym problemów ze sprzedażą dla przykładu Bennacera i Tomoriego gdyby ich zastąpili godnie. O dla przykładu Fofana w miejsce Bennacera (o nim więcej zaraz) i Calafiori/Boungiorno w miejsce Tomoriego. Choć z Fofana mam taki problem, że 25 lat, dalej we Francji, żadnego poważnego zainteresowania mimo roku do końca kontraktu. No, ale zobaczymy.

Jeżeli Fofana, który jest coraz bardziej na tapecie (pisze o nim Pedulla i Schira, czyli czołówka) przychodzi w miejsce Bennacera ok. Natomiast jeżeli jest to „brakujące ogniwo” naszej pomocy to robimy a raczej pewna grupa robi ten sam błąd co rok temu.

Ten pomocnik z Chelsea to analogicznie jak z Fofana. Ma chłopak potencjał, wybrał źle klub i jeszcze ma masę kontuzji. Za odpowiednią cenę gra wartka świeczki i tu bym porównał do caususu Theo, ale to nie jest wciąż to czego potrzebujemy.

Dla przykładu patrząc na najbardziej grane nazwiska do pomocy to wszyscy są mniej więcej z tej samej gliny co RLC, Musah i Reijnders co mnie cholernie martwi. Nie wiem może trzeba trochę w algorytmie pozmieniać.

W sumie jest jeszcze Rabiot i Andre do pomocy. Rabiot podobnie jak dwójka powyżej plus pensja (szlag by mnie trafił jakby dali 7 baniek na rok a chwilę później Theo poza klubem). W przypadku obu problemem jest to, że Vitiello dołączył do regularnego pisania dla CdS i zmienił się w Di Marzio.

Jeżeli odpadnie Zirkzee to zostajemy z opcjami słabymi/bardzo słabymi lub kompletnymi wynalazkami. Ale przynajmniej będzie można grzać przez rok temat Sesko w Milanie.

Jeżeli chcemy wykonać krok do przodu musimy przeprowadzić podobne okienko jak w 2019 roku. Jako, że mamy teraz lepszych specjalistów to chyba nie powinno być wielkiego problemu.

My w tej chwili mamy 3 graczy w pierwszej drużynie, których można by w jakimś stopniu zaliczył jako talent. Z tym, że 1 z nich pokazał w Milanie, że może zajść wysoko. Od tamtego roku wchodzimy w bardzo niebezpieczny obszar dla klubu z takimi możliwościami finansowymi jak Milan i ze sposobem zarządzania. Raz nie ma talentu a dwa nie ma doświadczenia, czyli tego co nam przynosiło najpierw powrót do LM a później Scudetto.

Wróć do „Włochy”