Jeżeli będziemy grać 4231 to tak Fofana ma większy sens wtedy niż klasyczny DM. Choć taki i tak pewnie by się przydał w zespole.
4231 Fonseci jeden z DM praktycznie wchodzi jako środkowy obrońca. Nie wiem czy Francuz jest aż tak zdyscyplinowany taktycznie i czy nie ograniczałoby go to. Może wyjdzie w praniu.
Imho szanse na Puliscia za napastnikami są małe, ale może jestem w błędzie. Fonseca na tej pozycji widzi pomocnika, który wchodzi w miejsce pivota. W takim wypadku Pulisic byłby bardzo daleko od bramki. Już moim zdaniem chyba prędzej na tej pozycji zagra Reijnders.
Nie wiem czy Rabiot jest grany na poważnie i czy w takim wypadku jest alternatywą dla Fofany, ale nie zdziwiłbym się jakby jak już pomoc wyglądała Rabiot-Fofana a przed nimi Reijnders. Ale to tylko gdybanie.
Wygląda na to, że jedynymi nietykalnymi w pomocy są Reijnders, Ruben, Musah, więc tu się może sporo wydarzyć.
Nie wiem co powie Fonseca, ale pewnie dopiero pierwsze sparingi powiedzą czy chce grać mniej więcej to co w Lille i wtedy będzie mniej więcej można się będzie powoli spodziewać się co się wydarzy na okienku.