Owszem, ale wyróżnia go, i to bardzo pozytywnie, zważywszy na fakt, że główny kontrkandydat oraz trzeci mający szanse (gdyby się nie wycofał) na takim postronku by byli. Może postronek nie jest tutaj najtrafniejszy. Chodzi raczej o ślepe zabieganie o względy UE i nie patrzenie na rację stanu.piwus pisze:To, ze ktos nie chodzi na postronku UE nie czyni go od razu dobrym prezydentem...
Nie wiem co chciałes przekazać, ale jeśli to co napisałeś to jest sprzeczność...piwus pisze:Zresztą dla UE nie ma znaczenia czy prezydent jest pro- czy antyunijny.
Tak. Choć liczbami nie będę rzucał, bo szczerze powiedziawszy nie che mi się ich szukać a lubie byuć precyzyjny. W każdym razie dowodem jest analiza sondaży tuż przed ciszą wyborczą a wynikami. Wnioski nasuwają się same....piwus pisze:1. Masz jakieś dowody na tą manipulację?
Widzę że masz bardzo niskie mniemanie o babciachpiwus pisze:Proboszcz mówi na wsi, ze zagrożone są polskie wartości rodzinne przez lobby żydokomunistyczne wraz liberalnymi pedałami i babcia idzie głosować.
Chyba nie tak działają zjawiska społecznepiwus pisze:A komu chciało się iść głosować na Tuska jak wszyscy byli pewni, że skoro prowadzi w sondażach, to sam się obroni.
To prawda, nie było to czyste i eleganckie zagraniepiwus pisze:Manipulacją był raczej antypolski Tusk z Werhmahtu.
Wszystko podlega pewnym regułom, nie znaczy to że wszystko jest zniewolone...piwus pisze:Wolne radio, które podlega Kościołowi nie jest tak do końca wolne. Podlega pewnym regułom,
piwus pisze:Podlega pewnym regułom z której główna brzmi: Kościół powinien być apolityczny.
To rodzaj manipulacji, ale niestety b. dzisiaj popularny i rozpowszechniony. Nie ma mediów obiektywnych. Tvn też prowadzi nachalną propagandę. Część tego nie widzi, gdyż to właśnie do nich jest to kierowane. Podobnie sprawa się ma z RM i babcimipiwus pisze:Wykorzystywanie pozycji autorytetu pod hasłem "katolicki głos w twoim domu" by lansować tą czy inną opcję polityczną ... to dopiero manipulacja.
Nie dla własnych. Na propagowaniu Polski Solidarnejpiwus pisze:Kojarzy się dziwnie ze sprzedażą odpustów i innego wykorzystywania religii dla własnych celów.
Nie. to się nazywa dostosowanie do czasówpiwus pisze:3. Boję się radia, które węszy wszędzie żydów, pedałów, komunistów posługuje się nienawistną retoryką, by zaraz nadać różaniec z niepełnosprawną dziewczynką (która prosi o wsparcie finansowe), mszę świętą z kazaniem podrzęnego biskupa o cudzie Radia Maryja ( który prosi o wsparcie finansowae) i wywiad z premierem kaju. To się chyba pranie mózgu nazywa czy coś.
O sprawie z lotem pierwsze słysze więc nie komentuje. A że Polsat dostał porządną karę za ubliżanie niepełnosprawnym to i dobrze - nie zbiednieją.piwus pisze:4. Ostatnio się mówi wiele o układach w mediach. Jaki układ reprezentuje PiS? Dzięki niemu Nasz Dziennik zaczął latać z LOTEM (ND pewnie nie ma z tego ni złotówki hehe), a za nabijanie się z Madzi B. z Radia Maryja grozi 0,5 mln zł. Dla porównania Cracovia zapłaciła za derby 50 tys. i zakaz na 2 mecze, czyli w sumie jakieś 300-350 tys. zł kary.
No nie tylko ale głównie starsze panie. Nazywanie ich moherami jest pogardliwe i nie do końca fair. No ale się przyjęło i nie jest znowu jakieś wulgarne a chodziło mi głównie o takich gości nie mających nic do powiedzenia tylko bluzgi przeplecione moherami, karłami i kaczorami.piwus pisze:Bo przecież to radio nie reprezentuje tylko starszych pań, które wysyłają radiu emerytury, ale także młodych (pełnych ideałów) studentów dziennikarstwa, którzy podejmują naukę w elitarnej wszechnicy. Przyszłość narodu i dziennikartswa ponad układami.
Nie to nie żart, a sprzeczności rzeczowej dyskusji i postronkiem UE (już się trochę z tego stwierdzenia wycofałem) nie widzępiwus pisze:A zaproszenie do rzeczowej dyskusji to chyba żart, bo o czym tu rozmawiać? I jak może być rzeczowa, jak w pierszym zdaniu piszesz coś postronku UE?
Jakbyś łaskawie rzucił okiem to wiedziałbyś że zarejestrowałem się tu ledwie 4 miesiące później od Ciebie czyli już trochę czasuChlopaczek pisze:Zarejestrowales sie tutaj zeby nam wmowic ze Radio Maryja nie jest taki zle i ze nie ma nic nieodpowiedniego w ich mieszaniu sie do polityki?