Nowy koronawirus (COVID-19)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Nowy koronawirus (COVID-19)

Post autor: DDK » 22 sie 2024, 11:14

Przema pisze:
22 sie 2024, 10:09
To chyba zalezy od czlowieka i jego potrzeb. bardzo milo wspominam czas covida i pracy z domu. Lacznie przez troche ponad 3 lata w biurze pojawilem sie moze z 5 razy. Zdecydowanie wiecej robilem i duzo lepszych pomyslow mialem niz po powrocie do biura, gdzie halas i milion innych rzeczy mnie rozpraszalo. Na szczescie praca zdalna calkowicie nie zniknela i to raczej z wiekszosci firm. Patrzac nawet na szybko po ogloszaniach o prace dominuje model pracy hybrydowej czyli czesciowo z domu, czesciowo z biura. Ale nadal jest tez sporo firm, ktore pracauja w trybie zdalnym i nadal funkcjonuja. Jakby nie patrzec to tez jest szansa dla wielu firm, zwlaszcza spoza Warszawy, gdzie mozna podpisac pracownika z kwalifikacjami, ktorego nie mozna znalezc u siebie w miescie.
Tak, jasne. Mimo, że sam jestem trochę pracoholikiem i jak mam danego dnia mniej obowiązków to zawsze znajdę coś dodatkowego do roboty, tak jak wieczorem wiedziałem, że następnego dnia mam luźniej to zaczynałem pracę o 10, a nie o 9. Teraz nie ma takiej możliwości, bo dzień w dzień otwieram biuro o 9.

Mojemu szefowi powiedziałem, że w zasadzie mamy biuro na 4 osoby i tak naprawdę moglibyśmy z niego zrezygnować, ale 2 pracowników powiedziało, że nie wyobrażają sobie pracować w domu, bo albo nie mają warunków albo mają problem ze skupieniem. Także zgadzam się - wszystko zależy od człowieka.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”