W mojej poprzedniej firmie z której odszedłem w marcu za powrotem do pracy w biurze (hybrydowo 3 dni biuro, 2 dni zdalnie) opowiedzieli się kierownicy zespołów, którzy sami... pozostali na 100% zdalnym. Był to jeden z głównych powodów mojego odejścia - po pierwsze awans który obiecywano mi od paru miesięcy zawarunkowano tym że miałbym pracować 3 dni w biurze (przez co musiałbym się przeprowadzić), zaś fakt że na mnie i innych pracownikach wymuszono takie warunki, podczas gdy kierownicy i team leadzi którzy stali za tą zmianą sami sobie pozostali na 100% był w mojej ocenia taką bezczelnością, że złożyłem wypowiedzenie jeszcze tego samego dnia, którego usłyszałem jakie są warunki awansu.Delpiero14 pisze: ↑22 sie 2024, 9:03Myślałem że jak już praca zdalna wjechała przez te pandemię to we wszystkich firmach tak już zostało. Bo skoro można było tak pracować przez izolację to dlaczego niby mieliby teraz tego zabraniać.
Obecnie wykonuję zlecenia na działalności dla firmy która w ogóle nie ma biura (tzn coś tam ma, ponoć pokoik z jednym biurkiem