AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Enjo » 06 sty 2025, 15:19

Dzis final rozgrywek o superpuchar. Oczywiscie Inter faworytem, z latwoscia przychodzi im wygrywanie tego trofeum takze mimo, ze Milan wygral ostatnie starcie to bylo to raczej incydentalne, a nie spowodowane wypadkowa formy i gry druzyny. A chyba niestety ta wygrana przyczynila sie do tego, ze gang Olsena wierzyl dluzej w tego amatora na lawce.

Pozniej liga i calkiem latwy terminarz, idealnie byloby wygrac wszystkie mecz, Sergio ma duzo pracy przed soba, ale te punkty trzeba zaczac lapac seryjnie.

W miedzy czasie trwa okienko i wydaje sie, ze Milan podejmie jakies ruchy. Mowi sie o Ricccim do srodka pola (przedluzyl umowe z Torino, wiec jak oni go chca sciaganac za 20 mln to nie wiem), podobalby mi sie pomysl z wypozyczeniem Olmo tutaj bo klasowy gracz do ataku, to samo - nie bylbym przeciwny Rashfordowi na preferencyjnych warunkach. Dla moich ziomkow-fanow MU to on jest pierwszy na dlugiej hejt liscie graczy, wiem ze dawno nie pokazal nic takze gorzej nie bedzie i potrzebna jest mu zmiana otoczenia. Pytanie tylko, czy on gra tylko na lewym skrzydle to wtedy bylby do rywalizacji z Leao.

Do rywalizacji z Rafalem zapewne ktos sie przyda bo wyglada na to, ze Okafor odejdze. Nie dziwie mu sie - on jest slaby, ma dosc Milanu, MIlan ma go dosc i uwazam ze najlepszym rozwiazaniem byloby rozstanie. Pamietam jak sie cieszylem jak przychodzi bo w Salzburgu byl przebojowy, ale tutaj kompletny niewypal. Mylilem sie calkowicie co do tego pilkarza.

Wróć do „Włochy”