Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post autor: Precel » 12 sty 2025, 10:00

Stade Rennes - Olympique Marseille - 1:2 - 11.01.2025

Nawet dobry mecz dla OM. Zaczęło się tragicznie, bo Rennes strzeliło gola tuż przed przerwą i nie wyglądało to za dobrze. Ale OM nie odpuszcza w tym sezonie, co mnie bardzo cieszy. Tuż przed gwizdkiem Greenwood wyrównuje i od razu robi się lepiej. Na początku drugiej połowy Rabiot zamieszał i zrobiło się 2:1, to już było jak postawienie tej kropki nad i, tym bardziej cieszy mnie, że to Rabiot tego dokonał, bo chyba jako jedyny byłem fanem jego przenosin nad Wybrzeże. I to był koniec ich marzeń o punkcie, bo Marsylia już nie oddała prowadzenia.

Ta wygrana jest mega istotna, bo teraz do PSG mamy tylko cztery punkty straty, choć trzeba pamiętać, że oni mają jedno zaległe spotkanie. Ale to nic, my idziemy do przodu, a nasza forma rośnie z meczu na mecz. A jak widać, nasi zawodnicy potrafią grać na wyjazdach, nawet jak sytuacja wyglądała na początku kiepsko. Warto zaznaczyć, że w takim meczu nie chodzi tylko o wynik, ale i o charakter, a Marsylia go pokazała! Dobrze to wygląda, mam nadzieję, że nie stracimy tego tempa w kolejnych spotkaniach!

Wróć do „Piłka nożna na świecie”