Mistrzostwa forum w szachach 2025

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Mistrzostwa forum w szachach 2025

Post autor: Leszek » 14 sty 2025, 20:49

Kluchman pisze:
14 sty 2025, 19:53
Ja co prawda nie biorę w tym udziału, ale opieranie wyniku na tylko jednej partii jest bardzo losowe jak na tę grę. Chyba żadne poważne zawody nie są tak rozgrywane. Normalne, że powinno to być grane chociaż do tych dwóch wygranych.
A ja bym powiedział że to naprawdę częste na jakimś jednym konkretnym turnieju że w decydującej fazie jedna partia między szachistami decyduje o tym który wygrywa. Pół żartem jak Anna Taylor - Joy rywalizowała z naszym Marcinem Dorocińskim to czy to był turniej w Meksyku, w Paryżu czy w Moskwie to tylko jedna partia między nimi decydowała. Wiele razy w historii słyszeliśmy i jakiejś jednej legendarnej partii.

Czy też po prostu większość turniejów w szwajcarskim systemie na portalach, jedna partia między graczem A i graczem B najczęściej decyduje który z nim jest lepszy.

A ja organizuje tu jeden konkretny turniej więc Twoje wielkie oczy na sytuacje są moim zdaniem naprawdę przesadzone.

No ale nie upieram się. Jak gracze zechcą aby było tak jak zaproponował @DDK to ja nie będę oponował.

Wróć do „Gry Forumowe”