Siłownia - Kulturystyka

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Siłownia - Kulturystyka

Post autor: MazurXIII » 14 sty 2025, 22:21

Eyesmon pisze:
14 sty 2025, 22:03
Nie chce teścia. Z brzucha muszę schudnąć i tyle

Mazur. Rozwin plis te skutki uboczne
Poczytaj, jest mnóstwo opracowań na ten temat. Sprawa mocno indywidualna, ja przykładowo nie chciałbym mieć takich sutków jak niektórzy kolesie, których widuję na siłowni.
Bez DOBREGO lekarza nie rób NIC.

@Hannibal 100% racji. Nie ma drogi na skróty.

@Eyesmon nie ma możliwości, by zejść tylko z brzucha. To mit. Ciężka praca na siłce + deficyt kaloryczny (przejdź się do dietetyka by ustalił zapotrzebowanie kaloryczne i dietę) + silna wola. Ewentualnie ozempic ;) - taki żarcik.

Przykładowo mój plan treningowy zorientowany na podtrzymanie formy:

na początku z 15 min rozgrzewki (rozciąganie + orbiterek)

Pn - tzw. światowy dzień klaty - klatka+triceps (w systemie 6+3 ćwiczeń po 3x 8-12 powtórzeń do upadku mięśniowego) + 20 minut rowerka na koniec
Śr - plecy+biceps (w systemie 6+3 ćwiczeń po 3x 8-12 powtórzeń do upadku mięśniowego) + 20 minut rowerka na koniec
Pt - barki+kark/motylki (w systemie 6+3 ćwiczeń po 3x 8-12 powtórzeń do upadku mięśniowego) + 20 minut rowerka na koniec
So lub Ne - nogi (w systemie 6 ćwiczeń po 3x 8-12 powtórzeń do upadku mięśniowego) + 20 minut rowerka na koniec

i tyle. Schodzi 2-3h na sesję w zależności od tego czy gadamy za długo z kumplem czy nie (znalezienie osoby, która ćwiczy razem z tobą mocno pomaga).
Ja osobiście w pewnym momencie życia mocno podupadłem na zdrowiu (widać to było m.in. w przerwie tutaj na forum) i musiałem na poważnie wziąć się za siebie. W tym znalazłem motywację (muszę żyć by odchować dzieci, pogoń za pieniądzem kosztem zdrowia jest bez sensu).

Wróć do „Inne sporty”