Manchester City (zbiorczy)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Manchester City (zbiorczy)

Post autor: masacra » 04 lut 2025, 15:38

Bernabeu2 pisze:
04 lut 2025, 8:40
Ale to jest zaskakujące, że bez dodatkowych nakładów w obecnej piłce zjeżdżasz poziomem?
I tak i nie. Jak tu kilka lat temu wskazywałem bilans transferowy Liverpoolu jako argument, że Kloppek dokonuje tam cudów to trochę było tych postów, że Liverpool też potężnie wydaje (co w sumie nie było kłamstwem), a bilans transferowy wynika z faktu że przy okazji pozbywa się niepotrzebnego szrotu za fajne pieniądze
Także wiesz, zależy z której strony sobie na to patrzysz.
Fun fact jest taki, że Kloppek pomimo dodatniego bilansu transferowego w dwóch pierwszych sezonach, rzeczywiście mocno podniósł poziom sportowy drużyny. Także tak (chociaż wiadomo, że startował z innego pułapu)

Ja ogólnie nie bronie City szaleć na rynku transferowym i w ogóle szacun, że ostatnie 3-4 lata zachowywali się w sposób mocno cywilizowany jak na ich standardy. Pisze tylko, że te ostatnie lata przepalili mnóstwo hajsu na nieudane transfery, które
1)przeszly bez większej krytyki (w pewnym sensie nawet niezauważone) bo 'stara gwardia' dawała radę
2) teraz wychodzi to z całą mocą bo stara gwardia się posypała
3) jakby o chociaż 20% mieli lepsze ratio w transferach w ostatnich 3-4 latach to dzisiaj nie mieliby tak wielkiego bólu głowy.

moody pisze:
04 lut 2025, 8:36
i przestan mi przesladowac filozofa, bo zaraz lysy z liverpoolu w ciagu roku wyrowna liczbe mistrzostw jurgena floppa wymeczona przez prawie dekade i tu dopiero bedzie kogo odbrazawiac
Wiesz, że nie da się tu obronoc floppka bez chwalenia goatPepa dlatego udam że tego nie przeczytałem.

zostawię tylko to

Wróć do „Anglia”