Notes z młodymi "gwiazdami"

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Notes z młodymi "gwiazdami"

Post autor: sickstick » 18 lut 2025, 14:24

moody pisze:
18 lut 2025, 14:08
jakis procent poradzi sobie wszedzie, ale tez jestem zdania ze taki szok kulturowy/jezykowy/zmiana kontynentu to dla dzieciaka moze byc za duzo na raz

doslownie wczoraj trafilem na wywiad z joe hartem, gdzie fajnie mowil o trudach aklimatyzacji na obczyznie i tak sobie pomyslalem, ze my jako fani sprzed tv zapominamy, ze pilkarze to jednak nie tylko automaty do kopania pilki, tylko przede wszystkim ludzie
No to fakt. Kiedyś mnie śmieszyło jak Reyes uciekł z Arsenalu "bo nie pasowała mu pogoda w Anglii". Myślę se "co za cienias, przed deszczem ucieka". Przestało mnie to śmieszyć jak pojechałem w czasach technikum na tygodniową wycieczkę do Londynu i przez ten padający 25h na dobę deszcz czułem się wręcz... depresyjnie.
Czysto hipotetycznie - jakbym był klasowym piłkarzem i dostał oferty z mojego ukochanego Arsenalu i oraz z Arabii Saudyjskiej to nawet przez 5 minut bym się nie zastanawiał, tylko od razu zacząłbym się uczyć wymowy nazwy tego arabskiego klubu żeby móc na prezentacji powiedzieć że kibicuję się od dziecka :P

Wróć do „Piłka nożna na świecie”