Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: venomik » 06 mar 2025, 23:20

HMK pisze:
06 mar 2025, 22:56
A w kwestii samych przeglądarek, no jestem zamkniętą głową na Chrome'a i nie zamienię jej za nic w świecie, wszystkie Opery czy Ognisteliski nie dla mnie, totalnie nie potrafię się przekonać do ich wyglądu.
Bo w kwestii przeglądarek najczęściej jest tak, że użytkownicy je zmieniają jak coś ich zmusi albo coś konkretnego ich bardzo przekona do spróbowania.
Sam kiedyś korzystałem z Firefoxa i nie wyobrażałem sobie zmiany. Ale istniała sobie świętej pamięci strona o Juventusie: solojuve.com. I tam pisałem newsy czy felietony. Niestety od strony interfejsu redaktora była nie tylko powolna, ale jeszcze czasem po dodawaniu newsa potrafiła się wykrzaczyc i wyrzucić białą stronę. Trzeba było wszystko pisać od nowa. Oczywiście każdy newsa pisal gdzieś w wordzie czy innym notatniku: ale wciaż trzeba było się przeklikiwać przez interfejs by dodać kafelek newsa na strone główną, obrazek na stronę podgladu, dorzucić tagi, sformatować tekst, etc.
Natomiast w Chromie jak się dawało 'wstecz' to wracała strona z już uzupełnionym wszystkim. Parę dni po przesiadce już wszelkie wątpliwosci i problemy zniknęły. Kwestia przyzwyczajenia.

ALE
Ty sobie wziąłeś przeglądarkę, która jest celowana w graczy. Nie chce mi się wczytywać w szerokie różnice. Nigdy z tej wersji opery nie korzystałem - ale interfejs i kolorystyka wygląda faktycznie niczym z komputerów gamingowych, gdzie wszystko musi świecić kolorowo, mrugać i być mieszaniną czerni i jaskrawych kolorów ;]

Wróć do „Hyde Park”