Filmy

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post autor: Void » 15 kwie 2006, 12:56

stomil olsztyn forever pisze:wie ktos moze kiedy wyjdzie Straszny Film 4 ? pierwsze trzy czesci byly smiechowe, szczegolnie polecam straszny film 1
Mnie się aż tak nie spieszy żeby to zobaczyć... :roll: Co prawda w jedynce było kilka zabawnych momentów, ale już kolejne części (a szczególnie 2) to żenada :?

KING KONG
No cóż, skoro tak wszyscy zachwalają to pomyślałem, że wypada obejrzeć. Fabułę macie wyżej, więc od razu przejdę do moich odczuć ;)
Pierwsze co się nasuwa to oczywiście niesamowite efekty specjalne - scena pościgu z dinozaurami czy podawania ofiary tytułowemu bohaterowi wymiatają. No ale niestety na tym kończą się zalety tego filmu (no może dorzuciłbym jeszcze nogi Naomi Watts :lol: )... Jednak nie samymi efektami film żyje. Swoją drogą to dość smutne, że w filmach Jacksona najjaśniejszymi postaciami nie są żywi aktorzy :? Przecież we Władcy Pierścieni fenomenem był dla mnie Gollum vel. Smeagol, ale zadaniem reżysera jest wydusić z realnych aktorów ich niemały talent (w tym przypadku Adrien Brody, który IMO nie sprawdził się w roli amanta). Tu praktycznie całą robotę odwaliło studio efektów specjalnych. Jackson stacza się po równi pochyłej - ten film ani nie bawi jak "Martwica mózgu", ani też nie zachwyca jak "Lord of the Rings". Chyba jego celem było ukazanie, że największym potworem na świecie jest człowiek i to się w miarę udało... Poza tym nic więcej :roll:
No i poza tym liczyłem na jakiś miły akcent na zakończenie, w postaci spektakularnego uśmiercenia najbardziej negatywnej postaci filmu, ale się nie doczekałem :P

MOJA OCENA: 4+/10

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”