TSG 1899 Hoffenheim (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

TSG 1899 Hoffenheim (zbiorczy)

Post autor: Cement » 13 mar 2025, 6:48

Wróciłem właśnie z Niemiec, byłem na meczu z Heidenheim, kolejne świetne przeżycie w Sinsheim :).

Hoffenheim - 1. FC Heidenheim 1:1

Trener Ilzer podjął kilka niespodziewanych decyzji - szansę w ataku dostał Tabaković, który ostatnio nie błyszczał formą, od pierwszej minuty zagrali też powracający po kontuzjach Gendrey i Samassekou. Niestety, Senegalczyk musiał opuścić plac gry już po czterech minutach z kolejnym urazem. Przez 1. połowę Hoffenheim było nieco lepsze, dokumentując przewagę w 34 min. - po dalekim wrzucie z autu ustawiony plecami do bramki Tabaković wykorzystał swój wzrost i głową wrzucił piłkę "za kołnierz" bramkarzowi Heidenheim. W 40 min. powinno być 2:0, wszyscy złapaliśmy się za głowy gdy po dograniu Tabakovicia w pole karne Gift Orban mógł zapytać bramkarza "w który róg?", ale posłał piłkę nad bramką. Po przerwie początkowo Hoffenheim jeszcze atakowało, ale później cofnęło się do obrony i pod bramką Baumanna robiło się coraz groźniej, co niestety skończyło się golem - Gruzin Budu Ziwziwadze ładnym strzałem w prawy górny róg wyrównał. Grę ofensywną Hoffenheim rozruszał wprowadzony na boisko młody Iworyjczyk Bazoumana Toure, który po raz kolejny bez kompleksów ruszał naprzód w swoich rajdach. Czasami grał jednak zbyt indywidualnie, jak w 89 min., kiedy to przedarł się lewą stroną, ale zamiast dogrywać do lepiej ustawionych kolegów skończył akcję strzałem z kąta tak ostrego, że nie miało to szans powodzenia. Swoją szansę miał też Tom Bischof, który uderzył niewiele obok lewego słupka. W doliczonym czasie gry piłkę meczową miał na nodze pozostawiony bez opieki Kramarić, jednak uderzył z powietrza nad bramką i mecz zakończył się podziałem punktów.

Remis pozwolił Hoffenheim na utrzymanie 13. miejsca w tabeli, a już jutro arcyważny wyjazdowy mecz z St. Pauli, które jest za nami w tabeli i na jesień wygrało 2:0 w Sinsheim.

Wróć do „Niemcy”