Derby Manchesteru

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

Derby Manchesteru

Post autor: Wojtekb » 07 kwie 2025, 12:38

Smutne były te derby Manchesteru. Komentatorzy w studiu w przerwie mówili że wygląda to jak przedsezonowy sparing i faktycznie tak było. Mało walki, mało ambicji, mało ognia. City może bez niespodzianki bo po nich widać że to jest drużyna złamana tym sezonem. Nie ma nic w baku, do tego stracili Haalanda i tylko czekają aż będzie się można rozjechać na wakacje. W United myślałem że Amorim ich jakoś zagrzeje do walki, bo dublet z City to byłaby jakaś drobna osłoda katastrofalnego sezonu.

No ale nic z tego, jedni i drudzy od niechcecnia. Natomiast podtrzymuję to co pisałem w temacie United po meczu z Forest. W grze United jest postęp. Nie chcę być przesadnym optymistą bo jednak zero bramek w dwóch meczach to nie jest powód do dumy, ale widać tu wreszcie wizję Amorima i jakąś jej realizację. Wciąganie rywala do pressingu i szukanie właściwego momentu żeby przyspieszyć klepką albo przerzutem na skrzydło - i wczoraj i z Forest parę razy wyszło to naprawdę fajnie. Jeżeli Portugalczyk znajdzie jeszcze jakąś receptę na katastrofalną grę ataku to kto wie, może jeszcze będzie chleb z tej mąki.

Wróć do „Anglia”