Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: masacra » 29 maja 2025, 21:15

Bernabeu2 pisze:
29 maja 2025, 20:44
W Polsce podział na elity i masy zawsze był trochę komiczny, bo Kaczyński, Morawiecki, Duda
No to jest dokładnie ten sam schemat co w USA, gdzie też zarysował się konflikt masy vs elita i masy porwał... miliarder Trump. Otoczony zresztą wianuszkiem kilku multimiliarderow ;)
Wszystko chyba zależy od tego w jakiej pozycji się ustawisz i w czyim imieniu będziesz przemawiał na wiecach. Ewentualnie jeszcze od tego, jaki twój obraz zbudują nieprzychylne ci media. Bo to chyba dało wygrana ostatecznie Trumpowi. Masy które już dłuższy czas były co raz bardziej niechętne polityczno-medialnemu establishmentowi, poszły za tym, który był dla tego establishmentu synonimem zła.
Nie wiem czy w Polsce ten schemat się powtórzy, bo to może jeszcze nie ten etap mimo wszystko. No ale... przekonamy się 1.
moody pisze:
29 maja 2025, 20:54
masacra pisze:
29 maja 2025, 19:50
moody pisze:
29 maja 2025, 19:32
jak masacra i chlopaczek nie zostana para (prezydencka?), to nie wierze w milosc
A ja myślałem, że tych naszych wysrywow nikt tu nie czyta
napisalbym, ze podziwiam wasze zainteresowanie i zaangazowanie w temat, ale byloby to klamstwem. szczerze mowiac jestem zszokowany, ze jedni z ciekawszych uzytkownikow tego forum tyle czasu i energii poswiecaja na babranie sie w takim gownie :witam:
Każdy ma jakieś zboczenia

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”