Powiem ci że kiedyś (kiedyś to było) jak tu się toczyły obszerne dyskusje na argumenty pomiędzy m.in. wspomnianymi Kamilem232, czarnym_samuelem, janop ect to bardzo dużo człowiek mógł się z tych dyskusji nauczyć i mi wielokrotnie zdarzało się że ktoś swoją argumentację mnie "przekonał". Natomiast potem nastała "era chamstwa" (były nawet plany permanentnego zamknięcie tematu politycznego i ze wstydem stwierdzam że głośno wtedy walczyłem o to żeby go nie zamykać w ramach idei wolności słowa - okazało się że nie miałem racji i ten ściek mocno zniszczył to forum) która sprawiła że część userów została pobanowana, inna część sobie po prostu dała z tym forum spokój i już od wielu lat ten temat jest ściekiem który służy głównie do wysrywania swoich frustracji życiowych w ładnym opakowaniu "dyskusji o polityce", a nie faktycznych dyskusji o polityce.
Żeby nie było że wszystko jest źle - z aktualnych userów bardzo cenię @DDK, z którym w sprawach politycznych w 90% się nie zgadzam, ale jego argumentacje postów są merytoryczne, sensowne, nie ma w nich obrażania userów z którymi się nie zgadza i wielokrotnie jego argumentacja może mnie nie przekonała, ale rzucała mi nowe światło na jakiś temat.