list pożegnalny Simone.Simone Inzaghi:
"Droga rodzino nerazzurra,
Nadszedł dla mnie moment, by pożegnać się z tym klubem po czterech latach, w trakcie których oddałem całe serce.
Każdego dnia poświęcałem Interowi moje pierwsze i ostatnie myśli dnia. Zostałem odwzajemniony profesjonalizmem i pasją przez piłkarzy, dyrektorów oraz każdego pracownika klubu.
Sześć zdobytych trofeów, w tym mistrzostwo z Drugą Gwiazdą, a także droga do finału Ligi Mistrzów w 2023 roku i zaledwie kilka dni temu, są namacalnym dowodem na to, jak moje wysiłki były wspierane przez wspólne cele z moim sztabem oraz wszystkimi członkami Interu.
Dziękuję akcjonariuszom za zaufanie, które nigdy nie zawiodło, Prezesowi i jego współpracownikom za codzienną pomoc i dialog. W tak trudnym dniu jak dzisiaj, uważam za słuszne ponownie wyrazić moją wdzięczność również za rozmowy, które właśnie się zakończyły. Byliśmy szczerzy i wspólnie zdecydowaliśmy o zakończeniu tej wspaniałej drogi.
Ostatnie słowo chciałbym dedykować milionom kibiców nerazzurrich, którzy mnie wspierali, płakali i cierpieli w trudnych chwilach, a także śmiali się i świętowali sześć naszych wspólnych triumfów.
Nigdy was nie zapomnę.
Forza Inter.
Simone Inzaghi"