Siłownia - Kulturystyka

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Siłownia - Kulturystyka

Post autor: Ilka » 13 cze 2025, 11:37

DDK pisze:
12 cze 2025, 17:53
spokojnie powinnaś wypić szklankę wody przed treningiem. Potem w trakcie ile tylko możesz i po treningu też.

Ja jak biegałem po 1,5h to starałem się wypić te 250ml przed i brałem 1l w bukłaku. No i po powrocie do domu zawsze jeszcze musiałem coś się napić. NAwodnienie do podstawa.

Po treningu pije. Przed też. Choć ja na ogół mam problemy z nawodnieniem. Nie wypijam 1,5-2 litrów wody na dzień. Kiedyś zainstalowałam sobie apke, która mi przypominała to jakoś szło. Ale normalnie to nie daje rady. Bywają dni, że wypije dwie szklanki wody i dwie kawy .. Muszę się przyłożyć znów do tego.

Co do biegania to widzisz mnie kiedyś na zawodach na 10km tomaszowski biegacz opierniczył, że pije wodę i że kolkę będę miała. Ja musiałam zawsze brać wodę, bo często w gardle mi zasychało i choćby dlatego. Na godzinne treningi to nie biorę, no chyba że jest bardzo gorąco, ale wtedy staram się tak nie biegać. Znaczy starałam bo teraz ciężko z tym bieganiem. Ale chcę do tych ćwiczeń dołożyć właśnie jeszcze bieganie w pozostałe dni. Może jutro zacznę, albo w niedzielę.
Bo te dwa dni ćwiczeń to trochę za mało.

Wróć do „Inne sporty”