Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: BadBoy » 08 lip 2025, 22:19

venomik pisze:
08 lip 2025, 22:11
No to weźmy 40 zł za obcięcie. Niech trwa około 18 minut. Plus dwie minuty na posprzatanie, wraz z totalnie minimalnym zapasem na spóźnienia. Przy pracy 8 godzin dziennie przez 21 dni w miesiącu daje to maksymalny przychód 20k miesięcznie. Mnożysz to przez jakieś 0.7-0.8, bo przecież nie kazdy termin będziesz miał zajęty, nie każda osoba przyjdzie.
Od tego odliczasz podatek dochodowy, ubezpieczenia. Zostanie Ci około 10-11k. Z tego opłacasz wszystko co jest potrzebne do prowadzenia działalności. Sprzęt, ewentualny remont, ogrzewanie, naprawy bieżące, rachunki, etc. Nie takie proste.
BadBoy pisze:
08 lip 2025, 22:08
Myślę że w takim KrK hotel dla zwierząt też nie byłby głupi.
Kilka razy opiekowałem się zwierzętami znajomych. Nie wiem czy to ja tak mam, ale jakos to stresujace było. Zwłaszcza jak mówimy o jakichś zwierzętach żyjących krócej - jak na przykład szczurki.
Nie wiem jak to jest w innych miastach ale u nas Józek nawet nie zapisuje tylko ludzie przychodzą kiedy chcą. Kolejki czasami takie że już przed otwarciem lokalu 4 stoi i czeka. I często gęsto jest tak przez cały dzień. Ale też nie ma z tego niewiadomo jakich kokosów.

A co do zwierząt to nie wiem bo się nie opiekowałem ale pewnie z racji tego że mam swojego psiaka, miałbym podobnie. Ale jest dużo ludzi którzy kochają zwierzęta i uwielbiają się nimi opiekować. U mnie w okolicy działają chyba ze 3 takie hotele i skoro dalej się nie zamknęły to znaczy że jakiś zysk to musi przynosić 😉 koszta też chyba nie wielkie bo to głównie osoby do zajmowania się zwierzakami trzeba opłacić

Wróć do „Hyde Park”