Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post autor: Tennessee » 09 lip 2025, 23:33

Mr.Chris pisze:
09 lip 2025, 22:50
Solidny rzemieślnik, ale topowym bym go nie nazwał. Trzy sezony zajął mu awans, a i tak wskoczył na wyższy poziom dzięki barażom. W Premier League też niezbyt kolorowo. Odpowiednio miejsca 13, 9, 16, 10.

Dużo bardziej podobał mi się projekt Grahama Pottera w BHA i czuję, że Frank lepiej nie skończy niż magik w Chelsea. Tym bardziej, że w Spurs nie ma zbyt dużej cierpliwości do managerów.
To ja mam inne zdanie, widzę w nim duży potencjał.

Tak jak uważałem, że Enzo Maresca nadaję się na trenera dużego klubu, tak widzę to również w osobie Thomasa Franka. Z kolei odwrotnie miałem z Grahamem Potterem czy tym jeszcze innym już nie pamiętam jak on tam miał.

Zgadzam się, Frank w Championship miał bardzo trudny start zanim drużyna wyglądała na sprawną, ale to stare dzieje.
W PL jego drużyna w każdym sezonie wyglądała na mocną i trudną do pokonania, a lepił z piłkarzy raczej średniego formatu. Gość ma silny charakter i potrafi dobrze wykorzystywać zawodników, jak np. Yoane Wissa, nigdy nie sądziłem że będzie w stanie strzelać z taką siłą na poziomie Premier League, a to tylko jeden z wielu i to raczej nie kwestia samych piłkarzy tylko tego w jaki sposób są ustawieni i co mają robić na boisku, tak uważam. Tam tak naprawdę nigdy nie było jakiejś super kadry na wyższe miejsca w lidze, a jedyny słaby sezon to ten z masą kontuzji i zawieszonym wówczas najlepszym napastniku jakim był Ivan Toney.

Wróć do „Anglia”