Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 92

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: YoOoOgI89 » 28 sie 2025, 20:15

MazurXIII pisze:
28 sie 2025, 17:39
Ilka pisze:
28 sie 2025, 8:53
Pochwalę się kawoszom, a co :D

Od wczoraj jestem posiadaczką takiego cacka!
Co prawda na DeLonghi jestem trochę uczulona, bo poprzedni okazał się felerny, ale może z tym będzie lepiej. Teraz to kawa będzie wchodziła :)

Obrazek
System mleczny do bani. Reszta ok. Gdybym miał wybierać coś z niskiej półki (do 3-3,5k praktycznie wszystkie ekspresy mają ten sam zaparzacz i kawa smakuje tak samo) byłoby to coś z Nivony. Są nie do zdarcia. Z średniej półki to już coś Krupsa (fajne promki można znaleźć w Niemczech). Ogólnie to ponoć nic nie przebija kolbowych, ale za leniwy jestem i nie miałem przyjemności. Dla mnie kawa to praktycznie tylko espresso jako dawka kofeiny i tyle.
Kawy praktycznie nigdy nie kupuję marketowej tylko jakąś świeżopaloną z licznych palarni - w kawie liczy się czas palenia (im świeższa tym lepiej) a nie data ważności, ot cała tajemnica ;)
Szwagier ma kolbowy ekspres i do tego młynek do kawy bo jest zakręcony na punkcie kawy. Kawa bardzo dobra wychodzi ale przy większej liczbie gości trochę musi postać by wszystkim kawę zrobić.
Ja też głównie espresso piję ale żona cappuccino, latte itp więc De Longhi wygrywa.

Wróć do „Hyde Park”