Złota Piłka

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Złota Piłka

Post autor: Samuraj » 24 wrz 2025, 18:52

Ronaldinho na gali w sumie dobrze odpowiedział, że najważniejsze do otrzymania złotej piłki jest to w jakiej drużynie grasz i z jakim zespołem, nawet jednego słowa nie powiedział o indywidualnych umiejętnościach. Prawda taka, że PSG w zeszłym sezonie było w takim gazie, że taki Dembele wyrósł do miana złotej piłki. Równie dobrze nagrodę mógł zgarnąć inny zawodnik PSG czy to Vitinha czy Nuno Mendes a padło na tego który ofensywnie najwięcej wprowadzał do gry zespołu.
Ja sam typowałem Nuno Mendesa, to co robi ten gość w defensywie i ofensywie, to czapki z głów, maszyna, ale defensor nigdy nie będzie tak dostrzeżony jak gracz ofensywny. Zdecydowanie jeden z najlepszych zawodników minionego sezonu w PSG a na pewno najlepszy na Klubowych mistrzostwach świata, obecnie pewnie najlepszy zawodnik na swojej pozycji na świecie.

Barcelona nie grała ani na Klubowych mistrzostwach świata, przegrała też w LM i cóż, jak nie ma drużynowych osiągnięć to bycie wybijającą się postacią w klubie nie wystarczy. Jamal wygra pewnie w swojej karierze nie jedną złotą piłkę, ale dla Rafinhii to był chyba kluczowy sezon by niespodziewanie taką nagrodę zgarnąć. Kolejne sezony podejrzewam, że będą łupem Jamala albo Mbappe zwłaszcza Francus świetną ma formę na start sezonu i jeśli Real pójdzie po zwycięstwa klubowe, to nic nie powstrzyma go od zgarnięcia złotej piłki i wtedy będzie miał argument, że może odszedł z PSG i Ci zgarnęli nagrody, ale jego czas nastąpi i teraz na to pracuje.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”