Znalezione na YT

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Znalezione na YT

Post autor: Eyesmon » 03 lis 2025, 13:52

DDK pisze:
03 lis 2025, 12:37
Eyesmon pisze:
03 lis 2025, 10:47
Tak ale porównujemy medialne info z lat 30 z teraz po 90 latach. Mi chodziło o to ze kiedyś ten cukier przedstawiono jako praktycznie suplement diety
no, ale naprawdę nie widzisz różnicy w przedstawianiu badań teraz, gdy mamy ogólnodostępny internet z czasami komuny czy postkomuny, gdzie w tv mogli przekazać Ci wszystko co chcieli rządzący i nie miałeś praktycznie żadnej możliwej wiedzy tego zweryfikować? to tak jakbyś teraz porównywał, że u nas mówią, że cukier jest niezdrowy, a w korei północnej, żeby go jeść i na tej podstawie twierdzić, ze są różne badania i różne wyniki.

Jasne że widzę - mi chodziło tylko o to, że pewne fakty żywieniowe ewoluują - 100 lat temu twierdzono że cukier krzepi, potem że palenie jest ok a dziś dla przykładu soja jest super źródłem białka. Ale zauważ też że te badania nie są w 100% jednoznaczne - bo są naukowcy i wyniki że jednak człowiek potrzebuje białka zwierzęcego i że jest lepsze niż roślinne, inni naukowcy mówią że jednak można jechać ciągle na roślinnym i być vege / veganem. Nie ma tu jednomyślności

Stąd dla mnie (bo o to chodziło) wywiad z tą panią profesor u Romanowskiego nie jest szurowy jak dla mainstreamu (gdzie aktualnie Newsweek grilluje Romanowskiego że daje mikrofon szurom foliarzom i onucom)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”