Filmy

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Filmy

Post autor: Michał M » 05 lis 2025, 16:05

Przema pisze:
05 lis 2025, 15:42
No tak, Diamenty sa wieczne, zapomnialem o tym, a to tez jest dobry tytul. Jesli mialbym dodac najbardziej bondowski tytul, to zastanowilbym sie tez nad Szpieg, ktory mnie kochal.
Tak, to też niezły kawałek, chyba najlepszy z Moorem :wink:

Jeszcze co do dziewczyn, najfajniejsza dla mnie to żona Bonda, Tracy, do tego lubię Melinę Havelock - może po prostu mam słabość do tego typu urody, bo wiem, że wśród najseksowniejszych wymieniane są inne :wink:
Przema pisze:
Zawsze mial na wyposazeniu sporo gadzetow, co dodawalo uroku tej postaci. Zdaje sie, ze wlasnie w Skyfall zostalo to fajnie przedstawione gdy z gadzetow dostal naprawiony zegarek i radioodbiornik i nic poza tym. Tamten swiat sie skonczyl.
Ha, gadżety to w ogóle inna historia. I stary Q, zawsze proszący o zwrot samochodu, który nigdy nie wracał w całości :smile2:
A w dzisiejszych czasach masz smartfon i to Twój podstawowy gadżet :P
Przema pisze:
Ja tez, ale jak ogladam to juz seria od poczatku do konca. Smiesznie sie oglada niektore stare filmy, mozna odsniesc wrazenie, ze to krecone troche w kiczowaty sposob, bo widac, ze te ujecia powtarzane w kolko (poscig w Dr No) czy jakos sztucznie kreowane (poscigi w Tylko dla Twoich oczu), ale historia robi robote i mi sie to po prostu dobrze oglada i pewnie nawet jak wyjda kolejne kiczowate czesci to i tak obejrze choc niekoniecznie w kinie, bo to po latach pracy tam mi sie przejadlo.
No ja raczej też się staram dojechać do końca, ale to w końcu 25 wieczorów (nigdy więcej niż jeden na dzień), więc nie zawsze wychodzi :wink:

Stare, ale jare - tak bym powiedział. Star Trek Original Series też się raczej nie ogląda dla efektów technicznych :P Za to historia/treść :smoke:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”