Dieta

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Dieta

Post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 8:44

YoOoOgI89 pisze:
12 paź 2024, 15:32
Ja u niego w RESPO brałem cały pakiet. Dieta, treningi itp. Bardzo mogę polecić chociaż wiadomo, że i tak zależy to od osoby czy będzie miała silną wolę i wytrzyma.
Ja się trochę zawiodłam, bo w tej wstępnej ankiecie zaznaczałam, że nie mogę spożywać mleka, a i tak dostałam je w pierwszych wytycznych. No i niestety tak samo jak na Vitalii – nie dało się uwzględnić indywidualnego zapotrzebowania na makro. Ale o ile w Respo chociaż jakichś norm się trzymali, tak na Vitalii przez większość dni nie dobijali z białkiem do minimum, a często było go grubo poniżej. Do tego wieczne przekraczanie zapotrzebowania na cholesterol – i to też mocno powyżej normy.

Wiadomo, że jak się chce indywidualnie, to się idzie do dietetyka, ale uważam, że te systemy mogłyby być jednak trochę udoskonalone :D
sci pisze:
15 gru 2025, 22:38
Elo eksperci. Jedliście pudełka z mojcatering.com.pl? Mam zamiar wrócić do pudełek i ktoś mi to polecił,
U mnie sąsiadka wszystkie cateringi testuje. Teraz przeszła na Vikinga i jest najbardziej zadowolona.
DDK pisze:
16 gru 2025, 8:38
To naprawdę nie ma znaczenia ile się je razy dziennie, liczy się bilans kalorii. Oczywiście, niektórym łatwiej bęzie zachowywać minus jeśli jedzą "krócej", ale ogólnie możesz te same posiłki rozłozyć na 5 mniejszych i wyjdzie na to samo, a nawet lepiej.
Ja mam lekką załamkę pod tym kątem – za mną najbardziej aktywne pół roku mojego życia, z przyzwoitą dietą i odpowiednim bilansem, a mimo tego odkąd biorę leki na serce, wyłącznie tyję (od kwietnia +12 kg) :roll: Okrutnie frustrujące, odechciewa się wszystkiego.

A poza tym mam pełną paletę objawów perimenopauzy i właśnie sobie nad tym prawie zapłakałam, jak pomyślałam, że jestem tu z Wami od wieku nastoletniego, a teraz takie coś :lol2:

Wróć do „Hyde Park”