Gry...

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Gry...

Post autor: Samuraj » 25 gru 2025, 13:38

Ukończyłem ostatnio dwie gry z serii Nier. Czyli Nier Replicant i Nier Automata i muszę przyznać, była to fantastyczna przygoda.

Osobiście Nier Replicanta stawiam w top 10 gier w które grałem kiedykolwiek i ogrywałem starą wersje na konsole jak też obecnie wersje zremasterowaną na PC. Niery to specyficzne gry, gdzie jedno ich przejście jest tak naprawdę swego rodzaju epizodem, ponieważ po jednym przejściu grę się kontynuuje dalej i aby zarówno w Replicancie i Automacie rzeczywiście grę ukończyć, to trzeba ją przejść 5 razy!

Tak też uczyniłem, zarówno w Nier Replicant jak i w Nier Automata odblokowałem zakończenia A, B, C, D i E - Chociaż sama Automata ma ponad 20 zakończeń, ale głównymi jest tylko te wspomniane 5.

Przykładowo, aby ukończyć w pełni Nier Automatę, to trzeba uzyskać takie creditsy :

Przyznam, że od 11:23 min. Zrobiły mi się szklane oczy. Cudne są te obie gry i piękny soundtrack.

Na koniec gra kasuje wszystkie twoje stany zapisu bezpowrotnie.

Playlisty znajdują się tutaj :

Ogólnie aby to osiągnąć, to zajęło mi to w okolicach 40-45h na każdą z tych gier osobno.

Teraz sam nie wiem za co się wziąć i sobie myślę, że dam drugą szansę Code Vein... Wkrótce wychodzi Code Vein 2 i wypadało by ograć tego soulslike z stylistyką anime. Więc chyba padnie na ten tytuł.

Wróć do „Hyde Park”