Filmy

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Filmy

Post autor: Przema » 31 gru 2025, 10:38

Ciekawostka. Donnie Darko doczeka sie oficjalnej premiery kinowej w Polsce. Co prawda dopiero po 25 latach, ale od 9 stycznia ma byc na ekranach u nas.
https://rozrywka.spidersweb.pl/donnie-d ... syka-reset

Zwrocilo to moja uwage, bo ten film do obejrzenia mialem na liscie od dawna. Wiec skorzystalem z okazji i wczoraj go odkopalem gdzies na przenosnym dysku i odpalilem. Z jakiegos powodu od dawna nia byl na zadnej platformie ani do wypozyczenia online.
Po obejrzeniu wiedzialem, ze musze jeszcze raz do tego usiasc, ale na pewno byc bardziej wyspanym, wypoczetym i skupic sie w calosci na tym co leci, bo na pewno wszystkiego nie wylapalem. Pewnie na dniach zrobie drugie podejscie - lubie takie filmy, bo sklania do niemalej rozkminki po koncu seansu zeby to wszystko poskladac w calosc.
Rola mlodego Jake Gyllenhaala fenomenalna, swietna gra - troche skojarzylo mi sie to z mlodym Nortonem w Leku Pierwotnym (swoja droga tez musze zrobic rewatch, bo to jest w topce moich ulubionych filmow).

Przejrzalem sobie tez liste oczekiwanych premier filmowych na 2026 i slabiutko. Na sile cos bym dodal do listy, ale wiekszosc nie przekonuje albo odgrzewane kotlety jak Avengersi czy inne Igrzyska smierci - moze cos w trakcie roku sie objawi. W kazdym razie nic co by mnie zachecilo zeby isc do kina, a ostatni raz to chyba bylem na Duchach w Wenecji jakos z 2 lata temu. Zreszta pewnie nawet gdyby cos sie pojawilo to wolalbym czekac az bedzie w jakims streamingu i na spokojnie obejrzec sobie w domu.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”