Dzisiaj sobie ukończyłem Darksiders 3. Gra ma bodaj 8 lat a i tak graficznie nie wygląda źle, do tego jest bardziej wymagająca niż taki Code Vein którego też nie dawno przeszedłem a grałem w Darksiders 3 na normalnym poziomie trudności, jestem ciekaw jak absurdalna trudność musi być na wyższych poziomach.
Ogólnie grało mi się przyjemnie, sporo mechanik do odblokowania które służą eksploracji, przyjemna walka, ale z minusów to zdecydowanie brak jakiejś mapy. Gdy odblokowujemy nowe mechaniki, to otwierają się nowe możliwości eksploracji a w tym celu trzeba się cofać do miejsc w których już byliśmy, ale pewnymi drogami wcześniej nie mogliśmy przejść. Ma to swoje plusy i minusy, ale ogólnie przez ten aspekt idzie w grze mocno błądzić. Nie brakowało też toksycznych miejsc gdzie Dark Souls 2 mogło by przybić piątkę tej grze.
Wcześniej przeszedłem jedynie Darksiders Genesis więc to było moje pierwsze doświadczenie z główną trylogią i nietypowo zacząłem ją od trójki, chociaż to chyba dwójka jest uważana za najlepszą część serii. Nie wykluczam, że z czasem nadrobię i 1 i 2-kę.
Poniżej playlista :