Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mr.Chris » 12 sty 2026, 0:13

Kogo wolicie?

Moim faworytem jest Ole. Tutaj potrzeba kogoś kto zrobi atmosferę, bo mamy kilku niezłych zawodników. Może nie na walkę o podium, ale o top5 jak najbardziej. Bruno, Cunha*, Mbeumo i Sesko to zawodnicy skrojeni pod to co grał poprzednio w kontekście ofensywnym, a myślę, że i defensywę ma lepszą - Casemiro i Ugarte mogą stworzyć duet w środku, którego wtedy zabrakło, a i obrońców mamy solidniejszych niż Maguire i Lindelof.

*Tutaj jedyna niewiadoma, bo Ole preferuje szybkich odwróconych skrzydłowych typu Rashford, a Cunha to bardziej zawodnik środka pola, ale nieraz grywał na skrzydle i potrafi grać z piłką przy nodze oraz wygrywać pojedynki 1 na 1 z zejściem do środka.
piotrcies pisze:
11 sty 2026, 23:53
Ktokolwiek przyjdzie, nie dostanie może złej kadry, ale imo i tak średnio zbalansowaną, zwłaszcza jeśli będziemy grali 4-3-3
Ja bym obstawiał 4-2-3-1. Ole tak prowadził United, Carrick Mboro, a gdyby jednak został Fletcher (w co wątpię), to i on tak ustawia. Myślę też, że mamy więcej zawodników pod to ustawienie.

Lammens - Dalot* (Mazraoui), De Ligt (Yoro, Maguire), Martinez (Heaven), Shaw (Dorgu) - Ugarte, (Mainoo/Mount) Casemiro (Mainoo/Mount) - Mbeumo (Diallo*), Bruno (Mount/Mainoo), Cunha - Sesko (Zirkzee)
+małolaci oczywiście

Tak jak wspomniałeś, newralgiczne pozycje to środek pola i lewe skrzydło/prawonożny skrzydłowy, ale balans nie jest najgorszy. Przy zdrowym składzie jesteśmy w stanie obsadzić wszystkie pozycje niezłymi zawodnikami i na każdą pozycję poza LW mamy względnie wartościowego zmiennika oraz kilku zawodników, którzy mogą obsadzić różne pozycje, ale wypisując kto gdzie może grać, post byłby w [ch**] nieczytelny.

*Wydaje mi się, że Diallo byłby lepszym RB i mam nadzieję, że dostanie tam szanse, ale może mi się tylko tak wydawać, bo taka gra jednak się różni od wahadła.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2026, 0:15 przez Mr.Chris, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Anglia”