Ale tu nie chodzi o losowe anegdoty, ale o fakty - napisales bzdure (w USA trzeba byc ultra bogatym, zeby miec lepiej niz NFZ), wiec to skorygowalem. Ludzie potem widza takie posty i buduja sobie falszywe wyobrazenie. Mozesz otworzyc sobie losowe 5 pdf (Health Benefits <company name>) podmieniajac <company name> na proste, popularne firmy i dostaniesz wszystkie detale.j1mmy pisze: ↑14 sty 2026, 21:23Tak cruel z pewnością twój dowód anegdotyczny jest na równi temu magnumowemu. Moja znajoma jak nas sprzedawała nokia została w ciemnej dupie bo nowy pracodawca nie zapewniał ubezpieczenia które leczyło przewlekła chorobę serca jej córki. Zastrzelenie prezesa Unitek gwałty też z kosmosu się wzięło.
I zeby nie bylo - ja tez NIE LUBIE wszystkiego co zwiazane z health insurance w USA, chociazby ze wzgledu na scamy czy zawyzanie cen. Ale po prostu nieprawda jest powyzsze stwierdzenie. Na logike - nikt by do USA nie przyjezdzal, gdyby przecietne / standardowe prace nie dawaly chociazby przyzwoitego ubezpieczenia. Jestem tez swiadom, ze moje ubezpieczenie jest dosc dalekie od przecietnego oczywiscie.