Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 91

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Melaviock797 » 26 sty 2026, 9:50

Z Andrei może jeszcze coś będzie, z tego cieślarza, raczej nie.
Grubo pojechane po Gattim XD, ale tak poza śmieszkowaniem to rzeczywiście po jego błędzie okazję na strzelenie bramki miał Lukaku. I nie ma go sensu bronić, że wszedł po kontuzji, bo dla mnie Federico o ile jest fajny pod polem karnym przeciwnika (choćby ten ekwilibrystyczny gol z Villareal przewrotką) i kilka bramek po stałych fragmentach głową, to w defensywie niestety jest słabo z jego strony. Brakuje mu przede wszystkim zwrotności i koncentracji, do dziś mam w głowie sytuację jak Mbappe jeszcze w PSG go niesamowicie zgruzował. Oczywiście francuz zgruzował wielu lepszych obrońców, ale rzecz w tym, że Gattiego lubili objeżdżać inni napastnicy. Nie oszukujmy się od obrońcy najpierw trzeba oczekiwać, że będzie dobrze bronił, a jak dorzuci coś w grze do przodu to fajnie, ale tutaj Gatti już nie nadrobi braków, więc jak Milan da dobrą ofertę, to chyba trzeba się będzie pożegnać.

Z kolei Cambiasso jako jedyny z piłkarzy pierwszego składu nie robi postępów pod Spalem, te jego blackouty z podaniami pod nogi rywala są niesamowicie irytujące, ale co gorsza on w przodzie też nie daje czegoś ekstra w zasadzie poza tą akcją przeciwko Romie gdzie Concencaio strzelił gola.
Tutaj latem trzeba będzie znaleźć kogoś do rywalizacji z Cabalem, chyba, że Andrea mocno się ogarnie, ale na razie się na to nie zanosi.

Tak jeszcze apropo meczu z Napoli, cholernie cieszy bramka Davida :brawo: , myślę, że brakowało mu bramki z rywalem z czołówki, aby znowu uwierzył w swoje
umiejętności, które z pewnością ma. Inna sprawa, że Spal dobrze wytłumaczył w wywiadzie pomeczowym, że i tak potrzeba nam gościa do gry na ścianę, który skutecznie porozbija obrońców i da przestrzeń do gry Yildizowi, Concencaio czy Mckenniemu. Oby zarząd się szybko ogarnął i zdążył kogoś sensownego znaleźć, szkoda tego Matety, ale warunki były nieakceptowalne dla Juve. Zobaczymy kogo tam wykombinują Spalowi.

Wróć do „Włochy”