Filmy

Awatar użytkownika
karollo89
Skład C
Skład C
Reputacja: 25

Filmy

Post autor: karollo89 » 26 sty 2026, 11:57

Po wyjściu z kina pomyślałem, że w obecnych czasach kobieta szybko załatwiłaby takiego faceta. W przeszłości było inaczej, nachlany facet znęcał się nad rodziną i wszystko pozostawało za zamkniętymi drzwiami, mimo że sąsiedzi słyszeli, a rodzina się domyślała. W dodatku kobiety sobie to później racjonalizowały - "Mój Heniu jest taki porwyczy, bo ma tyle stresu w pracy, ja też mogłabym być lepsza". Teraz znam przypadki, gdy mężczyzna w smsie się odpalił i już miał problemy, nie mówiąc o przemocy. Ciekawszy byłby koncept, gdyby Smarzowski odwrócił role. Naiwny mężczyzna zauroczył się w fance medycyny estetycznej. Motylki w brzuszku, początkowa sielanka, ciąża, ślub, poród i nagle wszystko zmienia. Szantaże, przemoc psychiczna, fizyczna, facetowi wstyd, no bo jak to - ma szukać pomocy, bo kobieta się nad nim znęca? Już widzi te głupie uśmieszki policjantów, znajomych, rodziny. Później okazuje się jeszcze, że dziecko nie jest jego, żona odchodzi do gangusa, który je spłodził, ale alimenty trzeba płacić dalej. W ostatniej scenie główny bohater dynda na sznurku w lesie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”